FAKTA MENARIK N LUCU..

Assalammualaikum semua..
haaa...disebabkan dah terlalu tension ngan SPM yang makin hampir...
so...malas nak baca buku...
jadi...ringan-ringankanlah mata n tangan anda tok baca 
FAKTA MENARIK DAN LUCU nie...

Di serata dunia, yo-yo adalah sejenis permainan tetapi di Filipina, ia merupakan senjata merbahaya. 

*Hanya terdapat empat buah negara di dunia bermula dengan abjad D iaitu Denmark, Dominica, Djibouti, dan Republik Dominica. 
*Setiap tahun, Selat Inggeris yang memisahkan England dan Perancis melebar sebanyak 300 milimeter. 

*Nama semua benua bermula dan berakhir dengan abjad yang sama iaitu huruf A. 

*Manusia hanya menggunakan 10% daripada otaknya untuk berfikir; selebihnya untuk aktiviti lain atau mencetuskan pergerakan luar kawal. 

*Ketika bersin, semua organ dalam badan tidak berfungsi termasuk jantung. 

*Kerosakan otak akan berlaku jika suhu badan meningkat melebihi 41 darjah Celcius. 

*Badak air mampu berlari lebih pantas daripada manusia.

*Ngauman singa boleh kedengaran sejauh tiga kilometer. 

*Tiram boleh mengubah jantinanya beberapa kali sepanjang hayatnya. 

*Dianggarkan 80 peratus haiwan di muka bumi adalah serangga. 


 Tahukah anda?..Apabila kita membuang air kecil, badan kita akan menjadi sejuk kerana telah melepaskan haba melalui bahan kumuh. Jika kita men’gencing’ orang lain, maka haba akan terlepas dari badan orang itu lalu kita akan dilempang olehnya.
Percayakah anda?..Wanita mengelipkan mata dua kali lebih kerap daripada lelaki dan jantung wanita juga berdegup lebih laju berbanding jantung lelaki. Tapi percayakah juga anda bahawa, lelaki selalu ada dua mata air dan jantung mereka juga berdegup dengan lebih laju jika diketahui oleh isteri.
 Terdapat kira-kira 3,000 spesis pokok dalam setiap kawasan seluas 1.6 km persegi di hutan Amazon dimana jika seseorang bernama Amran memasuki kawasan itu, beliau berkemungkinan akan tersesat selama 3,000 jam jika tidak membawa kompas.
 Uri Geller, ahli psikik terkenal yang dilahirkan pada 20 Disember 1946, mengatakan bahawa kebolehan luar biasa yang dimilikinya itu berasal dari planet Hoova dan kadangkala dia juga memekik sambil mengatakan yang dia adalah seorang Ultraman!.
 Tahukah anda?..Manusia hanya menggunakan 10% daripada otaknya. Tetapi ini tidak bermakna baki 90% lagi perlu dibuang kerana jika dibuang sudah terbuktilah manusia itu dari jenis yang tidak ada otak!!.

ok ta????hahahhaha...anyway...kalau nak tau...fakta nie sume..ley cari dalam 
Google
adoi...tggal search jew kot...
sume nyer di ujung jari anda...
huwawawawwa,.....
anyway..tadi ada budak sekola tgor...
dia tanya...kenapa auni pnya blog ta ramai follower??
hahhahaha...then auni pon jawab ler..
na uat macam mana...auni nie bukan rajen MENG-UPDATE...MEMPROMOSI...N BLOG WALKING...
so...ta ramai lah kenal siapa AUNI HANIS...
harharhar...
ramai gak budak skola auni popular at blog...antaranya..
dan

hehehhehe...sekurang-kurang nyer ley tanya macam2 kat dorang...kui..kui..kui...
k lah ini sajelah Entry kali ini....
bubye...
saranghae....<3


SUSAHKAN KALAU BUDAK SEKOLAH SUKA SUKA NYIBUK HAL KITA....

4 comments:

Aimie Diyanna Benignant said...

memang susah gila hidup bila ada je budak sekolah menstalker diri I :) hik2.

Auni, apa you ni mention2 nama I. Malu tahu?? babap kang. hee

Ariena Hisham said...

Wahhh wahh wahhh, kutuk orang rupanya. Haha. Takdelah. Gurau je. Btw, semua fakta & mitos kat atas tu best best! :) Thanks Auni.

Aunie Hanis said...

ariena:hahahhamne ada kituk..MENGATA jew..kuikui..

Aunie Hanis said...

aimie: Wush..kamu dah HOT yew skrg...jeles den..huwawawaw