Holiday to SABAH...^^

Assalammualaikum guys...ergh....penatlah online berejam kat depan PC nie..but...demi blog tercinta...terpaksa gagahkan diri tok menaip..walaupun bantal BUSUK dah memanggil...so...harinie..owner blog nie nak cerita sikit...eh bukan sikit..banyak...hahahah..
pasal pa???? nie ha...haritu tak dapat nak kongsi pengalaman pergi SABAH kat korang...almaklum lah...nak SPM...but. now...auni boleh citer semuanya kat korang...

ok2...mulanya...percutian nie memang auni tak tahu...sebab tgah bz dengan peperiksaan percubaan...then tetiba jew My mom ajak pergi balaik kampung....JENG..JENG..JENG...apa lagi..terus pi habaq kat kawan-kawan yang auni nak pergi sabah...but..tak leh bagi bagi tahu cikgu..nanti dorang mintak mutiara...
but...percutian kali nie memeang Different k...sebab..kali nie...mak auni ajak kawan dia...KENAPA kawan dia nak ikut???sebab...dorang nak tengok suasana kampung nelayan kat SABAH....Hehehehhe..korang nak pergi tak???
kalau nak boleh jew...nanti bagi tau auni...but..kena kumpul duet banyak2 lah yer...^^

ok2..meh tengok foto2 yang sudah Di upload...
.
..
....
......
..........
............
....................

ACTION !!!








ok...nie family kawan mak auni...dorang pon join gak tau...



time nie..kitoang tengah shopping kat pasar...alamak..lupalah pasar apa...heheheh..tapi tempay nit memang best....barang dia murah2...tapi kena pandai tawa-menawar lah...naseb baik ada mak auni...dia kan anak jati sabah...so..kitorang tengok jew lah dia men tawar- menawar ngan peniaga kat situ...




wuuu...tengok2..sedapkan....kalau koramg nak tau..kat belakang pasar tu ada tempat makan...
FRESH weh...tinggal pilih jew...

YOU see..adek auni pon dah penat tau..hahaha


ok fine...boring tunggu makanan...jom snap-snap

cantik kan ciptaan tuhan..


ok...tempat penginapan kitorang berdekatan dengan centre point...harharhar...senang nak shopping..

pagi-pagi kitorang bangun. then terus siap-siap..nak jalan-jalan..

you see that...ouh..jangan tengok saya...tapi tengok pemandangan kat belakang tu..


my lovely family..

ok..lepas jalan-jalan, kami pulang ke kampung..kat mana tuh??

FYI, kampung auni kat weston, beaufort,sabah..
entah betul ke tak ejaan tu..harharhar..perjalanan sangat jauh..penat weh duduk kat dalam van lama-lama
so..akhirnya..sampai juga kat kampung..pukul 9.30 malam...huh..sengal-sengal satu badan..then masuk bilik terus tido...yeah..TERBAIK lah kan..

the next morning...pergi rumah sedara mara...lets take a look.

nie opah auni...dia nie pelupa..maklum lah dah tua..hehehhe

ok stop sebentar...jadi MODEL tak bertauliah kat titi...harhar


ok..peringatan ye..untuk orang yang first time jalan kat titi...jangan sekali, dua kali, atau berkali-kali tengok bawah...if not..korang akan rasa takut..

nie rumah nek long...FYI..rumah ini sangat besar...nak main kejar-kejar pun boleh..lepastu..kat belakang ada jeti tok tangkap ikan...seronokkan?? tak payah bayar tau..
free jew weh..

OK..nie pak cik auni..muda kan???
FYI..umur dia baru 6 tahun..huh..dah kena panggil pak cik...kui-kui...lawak-lawak..

hurm..thats all from me...sorry kalau korang bosan baca entry nie... :)
but..auni just nak kongsi pengalaman dengan korang jew..hope you guys like it.. :)
so..bye-bye...
tunggu entry seterusnya ye..



4 comments:

Abang Jonni said...

huhuhuhu... best giler kalau dpt pegi sana... udang kara tu.. geram je tgk... hahahaha..

Aunie Hanis said...

memeng best pun abg jonni oi..huhuhu..

Ariena Hisham said...

Fehhh, bestnya! Teringin nak pergi sabah. Huhu. Geram betul tengok semua makanan laut tu. Isk :D

Aunie Hanis said...

memang seronok ariena..heheheh